MaİL LİSTEMİZ

Boğaziçi Üniversitesi Güney Otopark Park1 Binası 34342 Bebek / İstanbul

Tel : 0212 263 64 81
Mail : budans@boun.edu.tr

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ Dans KulÜBÜ (BÜdans)

1992 yılında resmi olarak faaliyetlerine başlayan Büdans, gün geçtikçe artan üye ve dans kuru sayısıyla üniversitenin en aktif ve en geniş kulüplerinden biridir. Toplam 1500’i aşkın üyesi, 500’e yakın dans eğitimi alan öğrenci sayısıyla, üyelerine geniş bir vizyonda hizmet vermeyi amaç edinmiş olan Büdans, yılların birikimi ve köklü yapısıyla üniversite öğrencilerinin sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliktedir. Büdans, Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine sosyal dansları tanıtmak ve sevdirmek için her dönem çeşitli faaliyetler düzenlemektedir. Farklı seviyelerde açıtığı dans dersleriyle Büdans, hem gösteriye çıkacak dansçılara, hem de dansa yeni başlayanlara eğitim verebilecek eğitmen kadrosuna sahiptir. Derslerimizin devamı niteliğindeki latin geceleri, üyelerimizin hem Büdans ailesi ile kaynaşıp eğlenmesini hem de pratik yapmalarına imkan sağlar. Her hafta duzenlediğimiz bu latin gecelerine Boğaziçi Üniversitesi’nden olduğu kadar, diğer üniversitelerin dans kulüplerinden de katılım olmaktadır.

Büdans dans eğitimi ve latin geceleri dışında, sadece Boğaziçi üniversitesi’ne değil, tüm İstanbul’a hitap eden gösteriler de düzenlemektedir. Büdans gösterilerine her akademik yıl sonbahar döneminde, Dancers of the Rain ile başlar. Dancers of the Rain, Büdans’ın eski ve yeni üyelerini bir araya getirerek, eski üyelerine özlem giderme şansı, yeni üyelerine ise Büdans’ta neler kazanabileceğini görme fırsatı verir.

Büdans’ın en önemli faaliyeti ise bahar döneminde yapılan, Boğaziçi üniversitesi Dans Festivali’dir. 2000 yılından beri geleneksel olarak düzenlenen Dans Festivali, katılımcılarına dansla dolu dört gün sunar. Bu süre içerisinde paneller, söyleşiler, yarışmalar, workshoplar, partiler ve en önemlisi gösteriler düzenlenmektedir. Türkiye’nin dört bir yanından gelen dansçılar Büdans çatısı altında gösterilerini sergilerler. Her yıl daha da artan katılımcı sayısı ve organizasyon kalitesiyle Dans Festivali, dans camiasında çok önemli bir yer edinmiştir.

Büdans'ın amaçları sizleri dansla tanıştırmak ve size dansı sevdirmekle kalmıyor. Bunun yanı sıra profesyonel bir Gösteri Grubuna sahip olmak, başarılı dansçılar ve eğitmenler yetiştirmek ve uluslararası organizasyonlara imza atmak kulübümüzün önde gelen hedefleri arasındadır.

Hepimiz bir gün mezun olacağız; ama Büdans, vizyonunu genişletme yolunda emin adımlarla ilerleyecek. Yeni hayaller kurulacak ve gerçekleştirilecek, yeni başarılara ve ilklere imzalar atılacak. Bayrak bir sonrakilere başarılarla, hayallerle ve en önemlisi gururla teslim edilecektir. Şu an bu bayrağı taşımanın gururu ve mutluluğu ile.